Směs z mletého masa v rajčatové omáčce


Tento recept je nenáročný na přípravu a přitom skvěle chutná. Maso v jemné smetanové omáčce s chutí po rajčatech a bylinkách.

4 porce

doba přípravy 30 minut

Suroviny

  • 500 g vepřové mleté maso
  • 1 ks cibule
  • 2 ks pikantní klobásy
  • 1 plechovka loupaných krájených rajčat
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1 lžíce kapary
  • sůl podle potřeby
  • pepř podle potřeby
  • 1 lžíce oregana
  • 1 lžíce sádla
  • 1 ks knedlík

Postup přípravy

  • V hlubší pánvi si rozehřejeme sádlo a opečeme na něm cibuli nakrájenou na kostičky.
  • Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, krátce osmahneme a vsypeme mleté maso. Osolíme a opepříme.
  • Opečeme ze všech stran, aby se nám maso zatáhlo.
  • Přidáme plechovku rajčat včetně šťávy a vlijeme smetanu.
  • Dusíme do měkka zhruba 20 minut. Pokud chceme více š´távy můžeme přilít trochu vody.
  • Odstavíme z plotny, vsypeme oregano a kapary.
  • Pokud je třeba dochutíme a můžeme podávat s knedlíkem.
Směs z mletého masa v rajčatové omáčce
Směs z mletého masa v rajčatové omáčce

Doporučujeme: