Krůtí maso na houbách se smetanou a rýží


Krůtí maso je velmi oblíbené pro svou chuť a pro jeho vlastnosti.  Je jedno z nejchutnějších a dieteticky nejhodnotnějších mas. Má vysoký obsah bílkovin a nízký obsah tuku. Krůtí kostky připravené s houbami vás určitě nadchnou.

2 porce

doba vaření 40 minut

Suroviny na krůtí maso s houbami

  • 300 g krůtího prsa
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • Špetka sušeného rozmarýnu
  • 2 lžíce předem namočených sušených hřibů
  • 0,5 kelímku smetany ke šlehání
  • 2 porce uvařené rýže

Krůtí maso s houbovou omáčkou – postup přípravy

  • Krůtí maso opláchneme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.
  • V pánvi si rozehřejeme olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli.
  • Vložíme kostky masa a opékáme ze všech stran do změknutí.
  • Přidáme hořčici, krátce orestujeme a vlijeme houby i s vodou ve které jsme je namáčeli.
  • Necháme zhruba 20 minut provařit.
  • Vlijeme smetanu, přidáme rozmarýn a vaříme do zhoustnutí.
  • Podáváme s rýží a při podávání můžeme doplnit čerstvou zeleninu.
Krůtí maso na houbách s rýží
Krůtí maso na houbách s rýží

Doporučujeme: