Hořčice z cukety


Cuketová sezóna je v plném proudu a většina z nás přemýšlí, jak ji zpracovat. Vyzkoušejte náš recept na cuketovou hořčici. Je výborná k masu, pečené zelenině, ale můžete natřít i na obložený chleba.

Doba přípravy je 60 minut

Počet porcí je zhruba 6 menších sklenic

Suroviny

  • 5 kg cuket
  • 250 g rajčat
  • 250 g paprik
  • 150 g cukru
  • 50 g soli
  • 2 dcl rostlinného oleje
  • 1 dcl octa
  • 1 palička česneku
  • 3 ks cibule
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička mleté pálivé papriky

Postup přípravy

  • Cukety omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme vnitřek a podle potřeby oloupeme.
  • Nakrájíme na kousky.
  • Rajčata, papriky, cibuli, česnek vše očistíme a také nakrájíme.
  • Do hrnce vlijeme olej, přidáme všechnu nakrájenou zeleninu.
  • Vsypeme, sůl, cukr, pepř, papriku a nalijeme ocet.
  • Přivedeme k varu a vaříme do měkka.
  • Po uvaření rozmixujeme do hladka.
  • Hořčici vlijeme do čistých sklenic, zavíčkujeme a vložíme do zavařovacího hrnce.
  • Zavařujeme při teplotě 90 stupňů 15 minut.
  • Poté necháme vychladnout a uložíme do chladna.
Hořčice z cukety
Hořčice z cukety

Související recepty: