Domácí paštika z kuřecích jater se smetanou


Jemná luxusní játrová paštika, která skvěle chutná namazaná na čerstvém pečivu. Použít ji můžeme i při výrobě chuťovek, stačí jen doplnit o kyselý okurek, zeleninu a máme hotovo. Do paštiky můžete přidat chilli, brusinky, ořechy, sušené švestky, mandle dle vaši chuti.

10 porcí

Doba přípravy je 40 minut

Suroviny

  • 500 g kuřecích jater
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 větvičky tymiánu ( může být sušený)
  • 1 lžička paštikového koření
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • 100 g másla
  • 1 kelímek smetany ke šlehání

Postup přípravy

  • Játra si opláchneme a očistíme od blan. Můžeme překrájet na menší kousky ale není nutné.
  • V hlubší pánvi si rozehřejeme část másla. Vsypeme na něj nakrájenou oloupanou cibuli, na kousky nakrájený očištěný česnek a tymián.
  • Chvíli opékáme, přidáme játra a na mírném plamenu dusíme do změknutí. Zhruba 15 minut.
  • Odstavíme z plotny, osolíme, opepříme, vsypeme paštikové koření a promícháme.
  • Směs přendáme do mixéru, přidáme zbytek másla a polovinu smetany.
  • Umixujeme na požadovanou hustotu. Pokud je směs hustá přilijeme zbytek smetany.
  • Přendáme do skleniček, zavíčkujeme a necháme v lednici ztuhnout.
Nejlepší paštika z kuřecích jater
Nejlepší paštika z kuřecích jater

Související recepty: