Jemná luxusní játrová paštika, která skvěle chutná namazaná na čerstvém pečivu. Použít ji můžeme i při výrobě chuťovek, stačí jen doplnit o kyselý okurek, zeleninu a máme hotovo. Do paštiky můžete přidat chilli, brusinky, ořechy, sušené švestky, mandle dle vaši chuti.
10 porcí
Doba přípravy je 40 minut
Suroviny
- 500 g kuřecích jater
- 1 ks cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 větvičky tymiánu ( může být sušený)
- 1 lžička paštikového koření
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
- 100 g másla
- 1 kelímek smetany ke šlehání
Postup přípravy
- Játra si opláchneme a očistíme od blan. Můžeme překrájet na menší kousky ale není nutné.
- V hlubší pánvi si rozehřejeme část másla. Vsypeme na něj nakrájenou oloupanou cibuli, na kousky nakrájený očištěný česnek a tymián.
- Chvíli opékáme, přidáme játra a na mírném plamenu dusíme do změknutí. Zhruba 15 minut.
- Odstavíme z plotny, osolíme, opepříme, vsypeme paštikové koření a promícháme.
- Směs přendáme do mixéru, přidáme zbytek másla a polovinu smetany.
- Umixujeme na požadovanou hustotu. Pokud je směs hustá přilijeme zbytek smetany.
- Přendáme do skleniček, zavíčkujeme a necháme v lednici ztuhnout.