Domácí vánoční čokoláda do formiček


Recept, jak udělat domácí čokoládu. Její výroba je docela snadná a určitě bude chutnat celé rodině. Je to dobrota.

Suroviny

  • 1 ztužený tuk (100%) nejlépe Iva (může být i Omega nebo Hera)
  • 125g cukru moučky
  • 35g holandského kakaa
  • 1 lžička škrob. moučky

Postup přípravy, jak uvařit čokoládu

V kastrůlku rozpustíme tuk a přidáme cukr. Postupně přidáváme kakao a vše i se škrobovou moučkou řádně promícháme. Naplníme formičky a už jen necháme ztuhnout, ideálně na studeném místě (balkon, lednice). Formičky jsou lepší, třeba panáček – delší, lépe se poté čokoláda „vyklápí“.

Domácí čokoláda
Domácí čokoláda

Zkuste také:

Napsat komentář