Indická rajčatová polévka


U nás ve městě je indická restaurace, kde jsme si oblíbili tamní rajčatovou polévku, která není ta samá, jako ta česká, obsahuje více koření a díky tomu je její chuť skvělá. Připravte si ji také doma podle tohoto receptu, rozdíl skoro nepoznáte.

Indická tomatová polévka – suroviny:

  • 1 cibule
  • 2 česnekové stroužky
  • 150-200g červené čočky
  • 1,5 litru vody nebo vývaru
  • 1 plechovka rajčat (400g)
  • Sůl
  • Pepř
  • Kari
  • Pasta garam masala
  • Koriandr čerstvý (možno i koření)

Postup přípravy – rajčatová polévka indická:

  1. Osmahneme cibulku a česnek nakrájené na kostičky, přidáme všechno koření (kari pastu, pokud nemáme stačí koření kari) garam masalu, případně sušený koriandr.
  2. Přidáme i čočku a osmahneme 2-5 minut.
  3. Zalijeme vodou či vývarem plechovku rajčat a povaříme 15-20 minut.
  4. Na závěr posypeme čerstvým koriandrem.
Indická rajčatová polévka
Indická rajčatová polévka

Naše další polévky:

Zkuste také:

Vegan hot dog

Chutnalo vám? Podělte se o recept s přáteli.

Napsat komentář