Pečený kanec na rozmarýnu s jalovcem


Pečený kanec na rozmarýnu s jalovcem je lahodné jídlo, které kombinuje intenzivní chuť divočiny s aromatickými bylinkami. Můžeme podávat jako slavnostní pokrm.

Počet porcí je 4

Doba přípravy je 90 minut

Suroviny na pečeného divočáka

  • 1 kg kančí kýty
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce nasekaného jalovce
  • 1 lžíce nasekaného rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 hrnky masového vývaru na podlití

Pečená kýta z divočáka recept

  • Maso opláchneme, osušíme a vložíme do pekáče.
  • Ze všech stran posypeme solí a pepřem.
  • V misce si smícháme olej, prolisovaný česnek, jalovec, rozmarýn a umícháme marinádu.
  • Maso ze všech stran potřeme marinádou.
  • Očištěnou cibuli nasekáme, přidáme k masu a podlijeme vývarem.
  • Můžeme přidat několik celých kuliček jalovce.
  • Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme do změknutí. Podle velikosti masa zhruba 60 minut.
  • Během pečení obracíme, podléváme.
  • Po upečení necháme chvíli odpočinout a poté můžeme podávat s různě upravenými bramborami.
Pečený kanec na rozmarýnu s jalovcem
Pečený kanec na rozmarýnu s jalovcem