Pečený kanec na rozmarýnu s jalovcem je lahodné jídlo, které kombinuje intenzivní chuť divočiny s aromatickými bylinkami. Můžeme podávat jako slavnostní pokrm.
Počet porcí je 4
Doba přípravy je 90 minut
Suroviny
- 1 kg kančí kýty
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce nasekaného jalovce
- 1 lžíce nasekaného rozmarýnu
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 hrnky masového vývaru na podlití
Postup přípravy
- Maso opláchneme, osušíme a vložíme do pekáče.
- Ze všech stran posypeme solí a pepřem.
- V misce si smícháme olej, prolisovaný česnek, jalovec, rozmarýn a umícháme marinádu.
- Maso ze všech stran potřeme marinádou.
- Očištěnou cibuli nasekáme, přidáme k masu a podlijeme vývarem.
- Můžeme přidat několik celých kuliček jalovce.
- Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme do změknutí. Podle velikosti masa zhruba 60 minut.
- Během pečení obracíme, podléváme.
- Po upečení necháme chvíli odpočinout a poté můžeme podávat s různě upravenými bramborami.