Valašské kúsky s koprovou omáčkou


Kousky vepřového maso v netradiční koprové omáčce doplněné o hříbky nebo žampiony.  Recept Vás příjemně překvapí svou chutí. Nebojte se vyzkoušet kombinaci surovin, která na první pohled není příliš lákavá.

4 porce

příprava 1 hodina

Suroviny 

  • 600 g vepřové krkovičky
  • 2 lžíce sádla
  • 1 menší konzerva sterilovaných žampiónů ( můžou být sušené hříbky)
  • 1 kelímek kysané smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce nasekaného kopru
  • 1 lžíce octa
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy 

  • Vepřovou krkovici nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a vložíme do hrnce na rozehřáté sádlo.
  • Hrnec vložíme do trouby a necháme dusit v troubě do měkka.
  • Poté dušené maso vytáhneme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a takto si připravíme světlou jíšku.
  • Jíšku zalijeme vodou. Zhruba 250 ml a necháme asi 15 minut provařit.
  • Poté omáčku přecedíme na maso, přidáme kysanou smetanu, žampiony, nasekaný kopr a dochutíme octem, případně solí.
  • Podáváme s houskovým knedlíkem.
Valašské kúsky
Valašské kúsky

Napsat komentář