Koprová polévka s vejcem


Koprová polévka je velmi jemná a zdravá sladkokyselá polévka. Její smetanovou konzistenci s chutí po čerstvém kopru si zamilujete. Kdo má rád, může si do polévky přidat kyselé hříbky. Podáváme s vařeným vejcem.

4 porce

Doba přípravy je 30 minut

Bílá koprová polévka – suroviny: 

  • 1 cibule
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 4 brambory
  • 2 hrsti čerstvého kopru
  • 2 ks bobkového listu
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 zeleninový bujón
  • 1 kelímek smetany
  • 4 ks vařené vejce
  • Sůl podle potřeby
  • Cukr podle potřeby
  • Ocet podle chuti

Postup přípravy koprové polévky: 

  1. V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Zasypeme moukou, krátce opražíme a rozředíme vodou.
  3. Vložíme bujón a oloupané na kostičky nakrájené brambory.
  4. Přidáme nové koření a bobkový list.
  5. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí brambor.
  6. Poté vsypeme najemno nakrájený kopr, přilijeme smetanu.
  7. Podle chuti osolíme, osladíme a vlijeme trochu převařeného octa.
  8. Ocet raději převaříme, aby se nám polévka nesrazila. Můžeme ho nalít do hrníčku a vložit do mikrovlnné trouby, aby prošel varem.
  9. Při podávání vložíme do talíře uvařené vejce a zdobíme nasekanou jarní cibulkou.

Sami vidíte, příprava je rychlá.

Koprová polévka
Koprová polévka s vejcem

Související recepty:

Chutnalo vám? Podělte se o recept s přáteli.

Napsat komentář