I když děti mají nejradši špagety s kečupem, tato verze je určitě chutnější.
Suroviny
- špagety
- rajská passata
- hl.mouka
- máslo
- hřebíček 4ks
- nové koření 2ks
- pepř 5 kuliček
- sůl
- cukr
- strouhaný sýr (eidam)
Postup přípravy
Špagety uvaříme dle návodu.
Rajská omáčka
Rozpustíme máslo asi 25g a zasypeme moukou – jíška. Osmahneme pozvolna, přidáme koření – hřebíček, nové koření a pepř. Zředíme asi 1/2 hrnkem vody a přidáme passatu. A vaříme na malém plameni asi 15-20 min. Omáčku osolíme a přidáme i cukr – ochutnejte. Omáčku přes cedník „přepasírujeme“ a je hotová. Dochutíme dle vlastní chuti.
Je to rychlejší verze (pro děti – nemusí maso) a tak jen nakrájím párky na kostičky a rychle osmahnu na pánvičce asi 2 minuty. Na talíř nandáme špagety, přelijeme omáčkou, přidáme párečky a případně nastrouháme sýr. Někdy si nastrouhám čerstvý česnek nahoru (pro dospělé).