Perník s jablky


Domácí jablkový perník je vláčný i po několika dnech. Potvrzuji na vlastní chutě 🙂 že vám bude chutnat.

Suroviny

  • 350g polohrubé mouky
  • 250g cukru
  • 350g nastrouhaných jablek
  • 2 celá vejce
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 menší sklenice oleje (200ml)
  • 2 lžíce medu
  • 250ml studeného mléka
  • 1 prášek do pečiva

Poleva

  • 50g másla
  • 50g Iva (100% tuk)
  • 150g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce rumu
  • 2 lžíce holand. kakaa
  • 2 lžíce horké vody

Postup přípravy

Smícháme suché ingredience. Mouku s práškem do pečiva, cukr, kakao a přidáme vejce, olej, rum, studené mléko a nakonec nastrouhaná jablka (můžete přidat i vlašské ořechy).

Do vymazané formy vlijeme a pečeme asi 35-40minut na 170C. Poté se zkuste špeljí přesvědčit, zda máte upečeno – jako když děláte bábovku.

Polevu umícháme nejlépe „ve vodní lázni“. a nalijeme na vychladlý koláč. Ale i bez té polevy je výborný a dlouho vláčný. Poté samozřejme necháme ztuhnout.

Perník s jablky

Napsat komentář