Nejlepší rýžový nákyp s broskvemi


V naší rodině je nejlepší klasický rýžový nákyp s broskví. Chutnat vám bude ale i s ovocem – s jablky, švestkami, meruňkami či tvarohem.

Suroviny

  • 500g rýže arborio (kulatozrnná)
  • 1 litr mléka
  • cukr
  • hřebíček
  • broskvový kompot
  • 2 vejce
  • skořice
  • vanilkový cukr

Postup přípravy

Uvaříme rýži v mléce. Mícháme často, pozor připaluje se. Můžeme vařit 15 minut a 10 minut necháme dojít pod pokličkou.

2 vejce rozdělíme na žloutky, které vmícháme do vychládlé rýže a bílky vyšleháme na sníh, ten poté opatrně zamícháme do rýže.

Pekáček vymažeme máslem. 1 vrstva rýže a na ni dáme broskve nakrájené na kostičky. A přidáme trochu vanilkového cukru a další vrstvu nahoru posypeme skořicí a zbytek (polovinu zbytku vanilkového cukru).

Zapečeme přikryté v troubě 180C cca 20-30 minut.

Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s broskvemi

Doporučujeme: