Špagety se sójovým granulátem v boloňské omáčce


Boloňské špagety jsou tradičním jídlem, ideální k večeři. Co takhle zkusit klasický recept upravit za použití sojového granulátu?

Doba přípravy: do 45 minut

Náročnost:  pokročilejší

2 porce

Suroviny

  • 50 gramů sójového granulátu
  • 500 ml rajčatového protlaku
  • 1-2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • cukr
  • mletý černý pepř
  • bazalka
  • olej
  • kostičku zeleninového bujónu
  • 120 gramů špaget

Postup přípravy

  • Kostičku bujónu zalijeme 250 ml horké vody.
  • Do silného vývaru naložíme sójový granulát tak aby byl celý mokrý, a necháme ho v něm odpočívat.
  • Mezitím si oloupeme cibule a česnek a oboje nasekáme a kostičky.
  • Nachystáme si vyšší pánev a necháme ji rozehřát. Na rozehřátou pánev nalijeme trochu oleje a osmažíme cibulku, po chvíli smažení cibulky přidáme i česnek. Dáme pozor, aby se česnek nepřipálil, chutnal by hořce.
  • Scedíme sójový granulát a vhodíme ho na pánev, kde ho mírně osmahneme společně s cibulkou a česnekem.
  • Vlijeme rajský protlak a dusíme přibližně 10 minut, pokud se protlak moc rychle odpařuje, můžeme přidat vodu.
  • Přisypeme bazalku, černý pepř podle chuti osolíme a osladíme cukrem.
  • Omáčku můžeme nechat ještě chvíli probublávat do požadované konzistence a poté můžeme odstavit.
  • Špagety uvaříme podle návodu.

Zajímavosti receptu:

Špagety při podávání můžeme vylepšit posypáním dairy free sýrem. Při uvaření kukuřičných těstovin máme ideální bezlepkové jídlo.

Špagety se sójovým granulátem v boloňské omáčce
Špagety se sójovým granulátem v boloňské omáčce

Podobné recepty: