Celozrnná pizza


Špaldová pizza může být zdravější alternativou k tradiční pizze pro ty, kteří se snaží sledovat svou váhu, udržet si zdravé hladiny cukru v krvi nebo jednoduše zlepšit svou stravu.

Doba přípravy je 40 minut

Počet porcí 4 pizzy

Suroviny 

  • 500 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 1 lžička soli
  • 230 ml vody
  • 65 ml rostlinného oleje
  • 1 špetka čerstvého droždí.

Postup přípravy 

  • Do robotové mísy vsypeme mouku.
  • Přidáme sůl.
  • Vlijeme vodu, olej a přisypeme špetku čerstvého droždí.
  • Uhněteme pružné, hladké těsto. Hněteme zhruba 10 minut.
  • Poté těsto vyklopíme, rozdělíme na 4 stejné díly a utvoříme bochánky.
  • Na pomoučeném vále rozválíme na tvar pizzy.
  • Pizzu můžeme zdobit kečupem, česnekem, šunkou, sýrem, špenátem, vejcem, slaninou, salámem, olivami, oreganem, každý podle své chuti.
  • Vložíme do předem vyhřáté trouby na 250 stupňů a pečeme dozlatova. Zhruba 15 minut.
  • Po upečení můžeme podávat.
Celozrnná pizza
Celozrnná pizza