Valašské škračky


Valašské škračky jsou krajovou specialitou, kterou si můžete dát jako předkrm nebo hlavní jídlo.

2 porce

doba vaření 20 minut

Suroviny

  • 150 g kuřecích jater
  • 1 ks cibule
  • 4 vejce
  • 1lžíce sádla
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • Špetka kmínu celého
  • Špetka majoránky

Postup přípravy

  • Očištěné játra si nakrájíme na kousky.
  • V pánvi si rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm cibulku nakrájenou na kostičky.
  • Vložíme játra, opepříme, okmínujeme a posypeme majoránkou, restujeme zhruba 15 minut.
  • Přidáme rozkvedlané vejce, mícháme do ztuhnutí vajec.
  • Osolíme
  • Podáváme s pečivem, doplnit můžeme zeleninou.
Valašské škračky
Valašské škračky

Doporučujeme: