Květákový mozeček s bramborem


Mozeček z květáku s vejci a brambory, to je rychlé, levné jídlo a určitě i velmi vhodné pro děti. Uvařte si jej také, recept je tu.

Suroviny na květákový mozeček

  • 1 květák
  • 4 vejce
  • 2 cibule
  • olej na smažení
  • 0,5 kg brambor

Květák jako mozeček – postup přípravy

Ve velkém hrnci uvaříme vodu, tuto osolíme. Mezitím si nakrájíme květák na růžičky a až se bude voda vařit, ty do hrnce vložíme.

Osobně mám rád květák, který není moc měkký, takže v průběhu vaření toto kontrolujte, obvykle stačí povařit jen 10 minut.

Současně, když se vaří květák, vařím i brambory, vyjde to časově podobně.

Potom, co se květák uvaří, vodu slijte a nechte vystydnout. Poté jej rozmačkejte třeba vidličkou nebo podobným nástrojem, jako když děláte bramborovou kaši. Ale pozor, abyste jej nerozmačkali moc 🙂

Dále si rozmíchejte v mističce vajíčka, ta poté vlijete na květák na pánvi.

Pánev rozehřejeme, přilijeme 2 lžíce oleje a vložíme na kostičky nakrájenou cibuli. Až bude do zlatova osmažená, přidáme květák a zajijeme rozmíchanými vajíčky. Řádně zamícháme a po několika minutách je hotovo.

Podáváme s bramborem.

Květákový mozeček s bramborem
Květákový mozeček s bramborem

Variant, jak jej vylepšit, je několik. Zkuste mozeček zapečený v troubě, se sýrem, se slaninou nebo šunkou.

Související recepty:

Napsat komentář