Obalovaný chleba ve vajíčku


Chleba obalený ve vajíčku je vhodná rychlá večeře, když se vám nechce vymýšlet nic složitějšího. Tento recept zvládne každý.

Suroviny

  • 4 větší krajíce chleba (pro 2 osoby)
  • 4 vejce
  • 1 cibule
  • slunečnicový olej
  • kečup / hořčice

Postup přípravy – obalovaný chleba ve vejci

Nakrájíme cibuli na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej, rozmícháme vejce v talíři, kde následně obalíme chléb a ten na pánvi opečeme z obou stran, jako když děláte řízky. Připravíme si talíř s ubrouskem, aby olej stihl z hotového obaleného chleba odkapat. Poté na něj dáme kečup či hořčici a nahoru cibulku. Ať vám chutná 🙂

Chleba ve vajíčku
Chleba ve vajíčku

Jak vylepšit chleba ve vajíčku

Je možné si jej udělat zapečený v troubě na plech, tam to může být klidně bez oleje, případně klasický recept na „topinky“ lze vylepšit šunkou a sýrem.  A někomu chutná spíše toustový chléb, takže můžete vyzkoušet i tento.

Další rychlá a levná jídla:

Napsat komentář