Smažený květák s bramborem


Smažený obalovaný květák s bramborem je rychlé levné jídlo pro celou rodinu.

Suroviny

  • květák
  • hl.mouka
  • vejce 3-4ks
  • brambory
  • tatarská omáčka

Postup přípravy

Květák rozdělíme na větší i menší růžičky. Vodou propláchneme a vaříme asi 10 minut v osolené vodě. Necháme odkapat, vystydnout nebo propláchneme studenou vodou. Vařený květák obalujeme v trojobalu, V hl. mouce, ve vajíčku a strouhance obalíme. Smažíme na pánvi do „zlatova“. Brambory uvaříme v osolené vodě.

Nejlepší přílohou může být jakýkoliv zeleninový salát, ten je velmi zdravý, ale pokud si kalorie moc nehlídáte, skvělá je k jídlu tatarská omáčka.

Smažený květák s bramborem
Smažený květák s bramborem

Tip na závěr, pokud řešíte, jak tento květák znovu ohřát, pak řešení je jednoduché, klasicky v mikrovlnné troubě.

Doporučujeme:

Napsat komentář