Vepřová kýta se slaninou a fazolovými lusky


Vepřová kýta se slaninou a fazolovými lusky je lahodný pokrm, který spojuje všechny výrazné chutě. Jako přílohu můžete podávat jasmínovou rýži, pečené brambory nebo hranolky.

Doba přípravy je 40 minut

Počet porcí jsou 2

Suroviny 

  • 300 g vepřové kýty
  • 50 g slaniny (špek)
  • 200 g fazolových lusků
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce špaldové celozrnné mouky
  • ½ lžičky sójové omáčky

Postup přípravy 

  • V pánvi rozehřejeme olej, vložíme na kostky nakrájenou vepřovou kýtu, kterou osolíme, opepříme a restujeme.
  • Přidáme na kousky nakrájenou slaninu.
  • Vsypeme fazolové lusky, nasekaný česnek a společně restujeme.
  • Zaprášíme moukou, krátce opečeme a rozředíme vodou.
  • Přivedeme k varu a provaříme zhruba 10 minut do požadované hustoty.
  • Dochutíme sójovou omáčkou, podle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat.
Vepřová kýta se slaninou a fazolovými lusky
Vepřová kýta se slaninou a fazolovými lusky