Kakaová buchta s červenou řepou


Buchta s červenou řepou vás určitě překvapí svou skvělou chutí. Na přípravu je velmi snadná. Červená řepa se dá koupit již předvařená a tím se vám příprava zjednoduší. Pokud preferujete zdravé pečení, je to velmi chutný moučník (perník), který se dá udělat i jako bábovka.

10 porcí

Doba přípravy 60 minut

Buchta z červené řepy a kakaa – suroviny:

  • 250 g předvařené červené řepy
  • 230 g krystalového cukru
  • 180 g hladké mouky
  • 2 ks vejce
  • 150 ml rostlinného oleje
  • 1 ks prášku do pečiva
  • 1 panák rumu
  • Pár kapek vanilkového extraktu
  • 2 lžíce holandského kakaa

Postup přípravy:

  • Na hrubém struhadle si nastrouháme řepu a vložíme do mísy.
  • Přidáme vejce, olej, rum, vanilkový extrakt a promícháme.
  • Vložíme zbytek surovin. Cukr, mouku, prášek do pečiva, kakao a dobře promícháme.
  • Vytvoříme těsto.
  • Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.
  • Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů.
  • Pečeme 45-50 minut.
  • Po vychladnutí můžeme podávat.
  • Ozdobíme moučkovým cukrem.
Kakaová buchta s červenou řepou
Kakaová buchta s červenou řepou

Podobné recepty:

Chutnalo vám? Podělte se o recept s přáteli.

Napsat komentář