Buchta s červenou řepou vás určitě překvapí svou skvělou chutí. Na přípravu je velmi snadná. Červená řepa se dá koupit již předvařená a tím se vám příprava zjednoduší. Pokud preferujete zdravé pečení, je to velmi chutný moučník (perník), který se dá udělat i jako bábovka.
10 porcí
Doba přípravy 60 minut
Suroviny
- 250 g předvařené červené řepy
- 230 g krystalového cukru
- 180 g hladké mouky
- 2 ks vejce
- 150 ml rostlinného oleje
- 1 ks prášku do pečiva
- 1 panák rumu
- Pár kapek vanilkového extraktu
- 2 lžíce holandského kakaa
Postup přípravy
- Na hrubém struhadle si nastrouháme řepu a vložíme do mísy.
- Přidáme vejce, olej, rum, vanilkový extrakt a promícháme.
- Vložíme zbytek surovin. Cukr, mouku, prášek do pečiva, kakao a dobře promícháme.
- Vytvoříme těsto.
- Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.
- Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů.
- Pečeme 45-50 minut.
- Po vychladnutí můžeme podávat.
- Ozdobíme moučkovým cukrem.