Fazolové lusky na smetaně, vařené vejce, brambor


Fazolové lusky jsou v české kuchyni velmi oblíbené. Dají se použít na několik způsobů. U nás doma máme nejraději lusky na smetaně, ale používáme je i jako přílohu ke grilovanému masu opečené se slaninou anebo do polévky.

5 porcí

doba vaření 40 minut

Suroviny

  • 350 g mrazených fazolových lusků
  • 1 ks cibule
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 5 lžic hladké mouky
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • Špetka muškátového oříšku
  • Špetka vegety
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 l plnotučného mléka
  • 5 porce vařených brambor
  • 10 ks vařených vajec

Postup přípravy 

  • V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli.
  • Zaprášíme hladkou mouku, opražíme a rozředíme mlékem.
  • Vsypeme fazolové lusky, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
  • Necháme provařit zhruba 20 minut.
  • Odstavíme z plotny, přilijeme smetanu.
  • Přidáme vegetu a nastrouhaný muškátový oříšek.
  • Podáváme s vařeným bramborem a vařeným vejcem.
Fazolové lusky na smetaně, vařené vejce, brambor
Fazolové lusky na smetaně, vařené vejce, brambor

Podobné recepty:

Napsat komentář