Vepřová játra na cibulce a slanině


Kousky vepřových jater, dušená na slanině v omáčce s cibulí. Jako příloha se hodí vařená rýže nebo houskový knedlík. Játra můžeme udělat i ostřejší, pokud do základu přidáme chilli papričku, pak jsou opravdu dost pikantní.

2 porce

Doba vaření 40 minut

Suroviny

  • 400 g vepřová játra
  • 2 ks cibule
  • 50 g slaniny ( špek )
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • 1 špetka tymiánu
  • 1 lžička sójové omáčky

Vepřové játra na cibulce – postup přípravy

  • Cibulku a slaninu si nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce na rozehřátý olej.
  • Restujeme do opečení.
  • Játra si opláchneme, nakrájíme na kousky, opepříme, ale pozor, nesolíme.
  • Vložíme do hrnce k cibuli se slaninou a opékáme ze všech stran.
  • Poté játra zaprášíme moukou, chvíli restujeme a zalijeme vodou.
  • Promícháme a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 20 minut.
  • Do měkkých jater přidáme sůl, tymián, sójovou omáčku, necháme chvíli odpočinout a můžeme podávat s vařenou rýží.
Vepřová játra na cibulce a slanině
Vepřová játra na cibulce a slanině

Zkuste i další recepty s játry:

Napsat komentář