Žampionová omáčka, vařené vejce, kynutý knedlík


Jemná smetanová omáčka s chutí po dušených žampionech. Omáčku můžeme podávat s masem, knedlíkem, bramborem, vařeným vejcem.

2 porce

doba vaření 30 minut

Suroviny

  • 250 g žampionů
  • 1 cibule
  • 50 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • plnotučné mléko podle potřeby
  • sůl
  • 4 ks vařené vejce
  • 4 kolečka knedlíku

Postup přípravy

Žampiony si opláchneme a nakrájíme na plátky.

  • V hrnci si rozpustíme máslo a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli.
  • Přidáme plátky žampionů a chvíli orestujeme.
  • Zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme smetanou.
  • Necháme provařit zhruba 15 -20 minut.Pokud nám omáčka zhoustne víc než by jsme chtěli, rozředíme mlékem.
  • Dochutíme solí.
  • Můžeme podávat s vařeným vejcem a knedlíkem.
Žampionová omáčka, vařené vejce, kynutý knedlík
Žampionová omáčka, vařené vejce, kynutý knedlík

Doporučujeme také výbornou chuťovku, kterou jsou plněné žampiony.

Napsat komentář