Křupavé zelňáky podle naší babičky


Tradiční zelňáky na plech jsou placky z mouky, sádla a domácího kysaného zelí. Jejich příprava je velmi snadná a časově nenáročná. Pokud potřebujete nasytit rodinu za málo peněz, doporučujeme vám náš recept.

Počet porcí je 10

Příprava je 50 minut

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g kysaného zelí
  • 125 g sádla
  • Sůl podle potřeby
  • 1 lžička celého kmínu
  • 1 lžíce sladké mleté papriky

Postup přípravy

  • Na vál si nasypeme mouku, přidáme ztuhlé sádlo a překrájené zelí.
  • Osolíme, vsypeme kmín, sladkou mletou papriku a rukama zpracujeme v tuhé těsto.
  • Těsto na pomoučeném vále vyválíme na placku silnou asi 1 centimetr.
  • Sklenicí nebo hrkem vykrajujeme placičky a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
  • Vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme dozlatova zhruba 30 minut.
  • Po upečení můžeme podávat. Výborné jsou i po studenu.
Křupavé zelňáky podle naší babičky
Křupavé zelňáky podle naší babičky

Související recepty na levná jídla: