Dršťková polévka


Světlá, paprikově načervenalá polévka, která má typickou chuť i vůni po vařených dršťkách. Hustší polévka, která patří mezi tradiční české polévky a většina z nás si k ní dopřává čerstvé pečivo.

10 porcí

doba přípravy 60 minut

Suroviny

  • 500 g opraných předvařených drštěk
  • 2 ks cibule
  • 5 lžic sádla
  • 3 lžíce mleté sladké papriky
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 ks bobkového listu
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 hrsti majoránky
  • sůl podle potřeby
  • pepř podle potřeby
  • 5 ks stroužku česneku
  • 3 l vody

Postup přípravy

  • V hrnci si rozehřejeme sádlo a opečeme na něm na jemno nakrájenou cibuli do tmavé barvy.
  • Zaprášíme hladkou moukou, připravíme jíšku do které zamícháme papriku a chvíli opražíme.
  • Poté zalijeme vlažnou vodou, přidáme dršťky, nové koření, bobkový list a vaříme zhruba 30 minut.
  • Před dokončením polévky přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku, necháme projít varem a odstavíme z plotny.
  • Můžeme podávat s pečivem.

Dršťková polévka

Napsat komentář