Smažená krkovička s bramborovým salátem


Smažený řízek s bramborovým salátem je oblíbené jídlo snad v každé domácnosti. Každá hospodyňka má zaručeně ten nejlepší recept na bramborový salát. Už jste zkoušeli salát odlehčit bílým jogurtem? Výsledek vás překvapí.

4 porce

doba přípravy 2 hodiny

Suroviny

Na bramborový salát:

  • 12 kusů brambor
  • 6 ks vařených vajec
  • 300 g kořenové strouhané zeleniny
  • 1 ks cibule
  • 6 ks sterilovaných okurek
  • 1 ks plechovka sterilovaného hrachu ( malá )
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 špetka cukru
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • 1 velký kelímek bílého tučného jogurtu
  • 5 lžic majonézy
  • 200 ml láku z nakládaných okurek

Na smaženou krkovičku (řízek z krkovice):

  • 4 plátky vepřové krkovice
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti
  • olej na smažení

Na těstíčko:

  • 1 ks vejce
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 5 lžic hladké mouky
  • špetka chilli
  • špetka sušeného česneku
  • špetka kari koření
  • strouhanka na obalování

Postup přípravy

  • Nejprve si připravíme bramborový salát, abychom ho mohli nechat zaležet a vychladit.
  • Brambory ve slupce opláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí.
  • Poté vodu slijeme a necháme brambory vychladnout.
  • Po vychladnutí oloupeme.
  • Do vetší mísy si brambory prolisujeme přes kolečko na bramborový salát.
  • Prolisujeme i na tvrdo uvařené vejce.
  • Nastrouhanou kořenovou zeleninu si uvaříme do měkka a taky přidáme do mísy.
  • Cibuli nakrájíme na kostičky společně se sterilovaným okurkem a přidáme do mísy.
  • Sterilovaný hrách si otevřeme, nálev slijeme a vsypeme k ostatnímu.
  • Směs brambor a zeleniny osolíme, opepříme, přidáme hořčici, jogurt, majonézu, špetku cukru, nálev z okurek a dobře promícháme, nejlépe rukama.
  • Dochutíme podle chuti a dáme vychladit do lednice.
  • Plátky krkovice si opláchneme, naklepeme, nařízneme po stranách, osolíme a opepříme.
  • V misce si smícháme suroviny na těstíčko.
  • V pánvi si rozehřejeme olej na smažení a krkovici obalíme nejprve v těstíčku, poté ve strouhance a vkládáme do horkého oleje.
  • Smažíme do zlatou z obou stran.
  • Po usmažení můžeme podávat.
Smažená krkovička s bramborovým salátem
Smažená krkovička s bramborovým salátem

Doporučujeme:

Napsat komentář