Ďábelské topinky se zeleninovou směsí


Topinky jsou oblíbeným jídlem nejen jako rychlá večeře, ale skvěle se hodí k popíjení piva. Obzvlášť ty hodně pikantní topinky. Zeleninová směs se při podávání zdobí čerstvou chilli papričkou, ať jsou opravdu čertovské.

2 porce

Doba přípravy 10 minut

Suroviny

  • 2 krajíce staršího chleba
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks menšího pórku
  • 1 ks pikantní klobásy
  • 4 lžíce sterilovaného leča
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 špetky chilli koření
  • 4 čerstvé chilli papričky
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti

Postup přípravy

  • V pánvi si rozehřejeme olej.
  • Pórek a klobásu si nakrájíme na malé kousky a vložíme do pánve.
  • Orestujeme dozlatova.
  • Poté přidáme lečo, kečup, chilli a společně podusíme.
  • Podle chuti osolíme a opepříme.
  • Chleba si opečeme na sucho v topinkovači.
  • Potřeme česnekem.
  • Na topinky navrstvíme připravenou směs, ozdobíme čerstvou chilli papričkou.
  • Posypeme trochou nasekaného pórku a můžeme podávat.
Ďábelské topinky se zeleninovou směsí
Ďábelské topinky se zeleninovou směsí

Související: