Recept na holandský řízek se sýrem a bramborovou kaší. Skvěle chutná i s okurkovým salátem.
Suroviny
- 700g vepř. mletého masa
- 120-150ml mléka
- 2 vejce
- 150g sýra holandského typu (gouda, eidam)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Maso vložíme do mísy, přilijeme mléko, přidáme vejce, nastrouhaný sýr a nakonec soolíme a opepříme.
Pořádně promícháme, nejlépe rukou, a necháme chvolku odležet v lednici.
Tvoříme v dlani kuličku a v hladké mouce uplácneme, vložíme do rozkvedlaného vejce a nakonec do strouhanky.
Smažíme na sádle, přepuštěném másle nebo oleji do zlatova.
Příloha:
bramborová kaše
okurkový salát
Doporučujeme:
- Vepřové řízky v kukuřičné strouhance
- Vepřové závitky s kysaným zelím a rýží
- Kuřecí čína se zeleninou a rýží