Holandský řízek se sýrem a br. kaší


Recept na holandský řízek se sýrem a bramborovou kaší. Skvěle chutná i s okurkovým salátem.

Suroviny na mleté řízky

  • 700g vepř. mletého masa
  • 120-150ml mléka
  • 2 vejce
  • 150g sýra holandského typu (gouda, eidam)
  • sůl
  • pepř

Mletý řízek se sýrem – postup přípravy

Maso vložíme do mísy, přilijeme mléko, přidáme vejce, nastrouhaný sýr a nakonec soolíme a opepříme.

Pořádně promícháme, nejlépe rukou, a necháme chvolku odležet v lednici.

Tvoříme v dlani kuličku a v hladké mouce uplácneme, vložíme do rozkvedlaného vejce a nakonec do strouhanky.

Smažíme na sádle, přepuštěném másle nebo oleji do zlatova.

Příloha:

bramborová kaše

okurkový salát

Holandský řízek se sýrem a br. kaší
Holandský řízek se sýrem a br. kaší

Doporučujeme: