Chřestový salát s jablkem a zakysanou smetanou


Chřestový salát se zakysanou smetanou a jablkem je osvěžující a chutný samostatně, nemusíte si k němu dávat nic navíc, je dobrý jen tak.

Suroviny

  • bílý chřest
  • sladší jablko
  • zakysaná smetana
  • bílý jogurt
  • šťáva z citronu
  • kopr

Postup přípravy

  1. Stonek chřestu asi 5 cm od konce odlomíme a pod hlavičkou směrem dolů oloupeme.
  2. Asi 5 stonků svážeme provázkem a vaříme v osolené a lehce oslazené vodě 5 až 8 minut, potom rychle vložíme do ledové vody.
  3. Po vychladnutí nakrájíme na kolečka asi 1 cm široká.
  4. Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky velikosti chřestu. Zakápneme trochou citronové šťávy.
  5. Smícháme zakysanou smetanu s bílým jogurtem, množství záleží na každém , jak má rád hustý nebo řidší salát. Nasekáme kopr a vše smícháme dohromady.
  6. Salát je výborný vychlazený. Kdo nemá rád kopr, může použít zelenou petrželku.
  7. Pro víc barevný salát použijeme kombinaci bílého a zeleného chřestu.
Chřestový salát s jablkem a zakysanou smetanou
Chřestový salát s jablkem a zakysanou smetanou

Související: