Chlebová polévka s uzeným masem a houbami


Chlebová polévka s uzeným masem a houbami je výborná teplá polévka, která má sytou chuť a je plná aromatických vůní. Můžeme ji podávat jako hlavní chod.

Počet porcí je 5

Doba přípravy je 40 minut

Suroviny

  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce sádla
  • ½ lžičky kmínu
  • 100 g uzeného masa
  • 2 velké krajíce staršího chleba
  • 2 velké brambory
  • 1 hrnek nasekaných čerstvých žampionů (namočené sušené houby)
  • 1 kostka hovězího bujónu
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti

Postup přípravy

  • V hrnci rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm na kostky nakrájenou cibuli.
  • Přidáme nakrájené uzené maso a společně restujeme.
  • Chleba nakrájíme na kostky a vsypeme do hrnce. Přidáme kmín.
  • Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Nejdříve 1 litr a podle potřeby přiléváme.
  • Během vaření vložíme na menší kostky nakrájené, brambory.
  • Přidáme houby, bujón a vaříme zhruba 20 minut.
  • Dochutíme solí, pepřem.
  • Při podávání ozdobíme petrželkou nebo libečkem.
Chlebová polévka s uzeným masem a houbami
Chlebová polévka s uzeným masem a houbami