Vepřová kotleta po cikánsku s rýží


Plátek vepřového šťavnatého masa v omáčce se zeleninou. Omáčka chutná po použité zelenině, jako jsou rajčata, papriky, cibule a nesmí chybět kečup. Můžeme podávat s knedlíkem, rýží, bramborem.

4 porce

doba přípravy 1 hodina 20 minut

Suroviny

  • 4 plátky vepřové kotlety
  • 4 ks cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 4 ks rajčata
  • 2 ks bílá paprika
  • 4 lžíce kečupu

Postup přípravy

  • Vepřové maso si opláchneme, naklepeme, osolíme a opepříme.
  • V hrnci si rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm 2 kusy nakrájené cibule.
  • Plátky masa opečeme z obou stran a podlijeme vodou.
  • Necháme dusit do měkka, zhruba 1 hodinu pod poklicí.
  • V hrníčku si rozmícháme mouku s vodou na hladké těstíčko.
  • Měkké maso vyjmeme z hrnce a vlijeme rozšlehanou mouku.
  • Přidáme nakrájenou cibuli na kolečka, nakrájená rajčata, nakrájené papriky, kečup a necháme 20 minut provařit.
  • Podle chuti osolíme, opepříme.
  • Rýži si propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce a dle návodu na obalu uvaříme.
  • Můžeme podávat
Vepřová kotleta po cikánsku s rýží
Vepřová kotleta po cikánsku s rýží

Další recepty z vepřového masa: