Výborné křupavé bramboráky – večeře pro celou rodinu


Máte rádi smažená jídla? Pak si určitě pochutnáte na tomto receptu na bramboráky. Přečtěte si, jak udělat velký křupavý bramborák přes celý talíř, nebo malé bramboráčky, které ocení hlavně děti.

Suroviny na domácí bramboráky

  • 1 kg brambor
  • 4 stroužky česneku
  • majoránka
  • 1-2 vejce
  • hladká mouka
  • sůl

Těsto na bramboráky – postup přípravy

Brambory po oškrábání nastrouháme střídavě na nejjemnějším struhadle nebo na půl jemné i střední struhadlo. Poté je zmáčkneme a přebytečnou „štávu / tekutinu“ slijeme. Osolíme, můžeme trochu pokapat mlékem, přidáme 2-3 polévkové lžíce mouky. Rozmícháme a dle hustoty přidáme ještě mouku. Dále do těsta dodáme vejce, majoránku a prolisovaný česnek.

Na rozpáleném tuku smažíme z každé strany.

Pozn.: Bramboráky lze také dát na plech a upéct je v troubě – bez tuku.

Nejlepší domácí křupavé bramboráky
Nejlepší domácí křupavé bramboráky

Doporučujeme:

Napsat komentář