Nadýchaná čokoládová pěna bez vajec


Jednoduchá čokoládová pěna se vám bude hodit nejen v případě, když pečete dort, ale i ve spojení s muffiny, tak jako v našem případě. Je to luxusní dezert.

Suroviny

  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 200 gr čokolády na vaření (třeba Orion)
  • 1 lžíce mletého cukru
  • pokud použijeme bílou čokoládu, tak stačí pouze 1/2 lžíce mletého cukru

Postup přípravy

  1. 250 ml smetany ke šlehání přivedeme k varu a hned odstavíme a necháme v ní rozpustit čokoládu. Po vychladnutí dáme do druhého dne do ledničky.
  2. Druhý den všechny suroviny – mascarpone, druhých 250 ml smetany, čokoládu rozpuštěnou ve smetaně a mletý cukr šleháme v mixeru na nejnižší obrátky, šleháme krátce jen do pěny ne do krému.
  3. Časový odhad asi 3 minuty, ale musíme hlídat.
  4. Upečené čokoládové muffiny rozmačkáme.

Do skleničky vrstvíme

  • na dno pěnu
  • rozmačkané mufiny
  • pěnu
  • zase mufiny
  • a nakonec pěnu
  • zdobíme ovocem
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna z tmavé čokolády
Čokoládová pěna z bílé čokolády
Čokoládová pěna z bílé čokolády

Související recepty: