Tvarohový nepečený dort s ovocem


Pokud nemáte tolik času a zkušeností s pečením klasického dortu, můžete si připravit tento jednoduchý nepečený, který vám nevezme tolik úsilí a vy se nemusíte bát, že dort spálíte. Recept na tento dort ocení hlavně ti, kteří mají rádi lehké zdravé dezerty. Jelikož je bez mouky a přidaného cukru, jistě vám nepokazí figuru. Navíc je plný bílkovin zásluhou tvarohu a smetany, a tím pádem i zasytí. Tenhle recept vyjde na dortík o průměru 15 cm. Takže jej nebude problém hned sníst a není třeba jej dlouho skladovat. Jinak v lednici vydrží i pár dní, aniž by se zkazil, ba naopak, bude ještě vláčnější.

Suroviny

Korpus:

  • 10 vypeckovaných datlí
  • 1 odměrka ovesných vloček

Krém:

  • ½ vaničky tvarohu
  • ½ smetany na šlehání
  • 2 lžičky erythritolu (nebo jiného sladidla dle stravovacího stylu)
  • 1 lžička ztužovače do šlehačky

Na ozdobu:

  • mandle, lískové ořechy
  • jahody, třešně, případně jiné bobulovité ovoce

Postup přípravy

Korpus vytvoříme z alespoň hodinu namočených datlí, které následně rozmixujeme s ovesnými vločkami na hrubo. Jakmile nám vznikne lepivá hmota, vtlačíme tuto hmotu na dno formy dortu. Necháme vychladit v lednici a mezitím si připravíme krém.

Krém připravíme vyšleháním smetany do tuhého krému metličkovými mixérem, pak si vyšleháme tvaroh s erythritolem a smícháme vařečkou dohromady tvaroh a smetanu. Již teď by měl krém být dostatečně hutný. Pro ještě lepší výsledek přidáme a vmícháme ztužovač šlehačky. Krém naneseme stěrkou na korpus a uhladíme. Vršek dortu ozdobíme ovocem a ořechy a dáme opět chladit, aby krém dobře zatuhnul a držel tvar. Poté dort vyjmeme opatrně z dortové formy a můžeme krájet – nejlépe nožem nahřátým v horké vodě.

TIP: Pokud dortovou formu obalíte potravinářskou fólií po stranách, dort vám půjde lépe vyjmout z formy a přemístit na talíř.

Dobrou chuť přeje Šárka Sedláková

Tvarohový nepečený dort s ovocem
Tvarohový nepečený dort s ovocem

Velmi chutný je i tento nepečený dort s malinovou šlehačkou.

Napsat komentář