Palačinky s marmeládou


Recept na klasické palačinky s marmeládou. Doma ale často děláme také amolety špaldové se zavařeninou a pro někoho mohou být nejlepší banánové.

Suroviny na nejlepší domácí palačinky

  • 1 litr mléka
  • 250g hl. mouky
  • 250g polohrubé
  • 2 vejce

Amolety s marmeládou – postup přípravy

V mléce rozmícháme mouku, přidáme špetku soli a vejce.

Těsto necháme odležet asi 15 minut. Smažíme na pánvičce z každé strany asi 1-2 minuty.

Plníme marmeládou, nutelou nebo zakysanou smetanou (v ní rozmícháme třtinový cukr).

Palačinky s marmeládou
Palačinky s marmeládou

K palačinkám se náramně hodí také mléčný banánový koktejl.

Doporučujeme ještě:

Napsat komentář