Zapečená tortila s hovězím masem a sýrem


Zapečené tortily s masem jsou velká chuťovka. Mohou být s hovězím, jak popisuje recept, ale velmi chutné jsou i s kuřecím.

Doba přípravy: 45 minut

Složitost přípravy: jednoduchá

Suroviny

  • 4 ks pšeničné tortilly
  • 300gr mletého hovězího masa
  • 1 kelímek smetany na vaření
  • 2 celá rajčata
  • 100gr sýru čedar
  • 1 konzerva kukuřice
  • 2ks větších žampionů
  • bazalka
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup přípravy

  1. Připravíme se 2 misky na zapékání (nejlépe čtvercového tvaru), vymažeme je olejem, předehřejeme troubu na 180 stupňů
  2. Hovězí mleté maso smícháme se špetkou pepře, bazalky a osolíme
  3. Na pánvi maso orestujeme maso s olivovým olejem a přidáme cca 3 polévkové lžíce kukuřice, ke konci podusíme
  4. V hrnci vaříme omáčku – kelímek smetany, nastrouhaný čedar, nakrájená rajčata a zbytek kukuřice, dle chuti osolíme (můj tip- před vařením omáčky rozmixuji tyto ingredience ručním šlehačem, příp.v mixéru), omáčku vaříme tak dlouho, dokud se čedar nerozpustí, poté necháme odležet
  5. Tortilly nahřejeme v mikrovlnné troubě (přikrité víkem a lehce pokapané vodou) cca 10 vteřin, aby změkly
  6. Do každé misky na dno položíme tortillu tak, aby bylo celé dno pokryté a zároveň přilnula k okrajům misky- tedy vytvoříme z ní mističku na náplň
  7. Do ,,tortillové mističky” nalejeme omáčku, do které přimícháme masovou směs, to celé zakryjeme druhou tortillou tak, aby omáčka nevytekla (opět jsou okraje misky a povrch zakryty), navrch přidáme žampion
  8. Povrch potřeme olejem a dle chuti dozdobíme
  9. Celé zapékáme v troubě cca 15-20 min ,,dozlatova ”
Zapečené tortily s hovězím masem a sýrem
Zapečené tortily s hovězím masem a sýrem

Podobné recepty: