Zeleninový salát s kuřecím masem


Zdravý zeleninový salát s kuřecím masem je nenáročný na přípravu. Můžete ho podávat jako hlavní chod s čerstvým pečivem, opečeným toustem, suchou pizzou, tortillou….

Doba přípravy je 20 minut

2 porce

Suroviny

  • 1 hrst polníčku
  • 1 hrst rukoly
  • 1 hlávka ledového salátu
  • 6 ks cherry rajčat
  • 1 ks menší salátová okurka
  • 10 ks černých oliv
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 2 lžíce balzamikového octu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g kuřecího masa
  • Špetka grilovacího koření
  • Špetka kari koření
  • Olej podle potřeby na opečení masa

Postup přípravy 

  1. Maso si opláchneme, nakrájíme na kousky.
  2. Osolíme, opepříme, přisypeme kari, grilovací koření, vlijeme trochu oleje a promícháme.
  3. Rozehřejeme si pánev s trochou oleje, vložíme maso a opékáme ze všech stran dozlatova.
  4. Poté odstavíme z plotny a nachystáme si zeleninu.
  5. Všechnu zeleninu si dobře omyjeme.
  6. Ledový salát natrháme do mísy, přidáme polníček a rukolu.
  7. Rajčata si překrájíme na půl, okurek na kousky a vložíme do mísy společně s nakrájenými olivami.
  8. Osolíme, opepříme, přidáme olivový olej, balzamikový ocet, lehce promícháme.
  9. Na talíř rozprostřeme hotový salát a posypeme kuřecím masem.
Zeleninový salát s kuřecím masem
Zeleninový salát s kuřecím masem

Související recepty: