Zdravý zeleninový salát s kuřecím masem je nenáročný na přípravu. Můžete ho podávat jako hlavní chod s čerstvým pečivem, opečeným toustem, suchou pizzou, tortillou….
Doba přípravy je 20 minut
2 porce
Suroviny
- 1 hrst polníčku
- 1 hrst rukoly
- 1 hlávka ledového salátu
- 6 ks cherry rajčat
- 1 ks menší salátová okurka
- 10 ks černých oliv
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 2 lžíce balzamikového octu
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g kuřecího masa
- Špetka grilovacího koření
- Špetka kari koření
- Olej podle potřeby na opečení masa
Postup přípravy
- Maso si opláchneme, nakrájíme na kousky.
- Osolíme, opepříme, přisypeme kari, grilovací koření, vlijeme trochu oleje a promícháme.
- Rozehřejeme si pánev s trochou oleje, vložíme maso a opékáme ze všech stran dozlatova.
- Poté odstavíme z plotny a nachystáme si zeleninu.
- Všechnu zeleninu si dobře omyjeme.
- Ledový salát natrháme do mísy, přidáme polníček a rukolu.
- Rajčata si překrájíme na půl, okurek na kousky a vložíme do mísy společně s nakrájenými olivami.
- Osolíme, opepříme, přidáme olivový olej, balzamikový ocet, lehce promícháme.
- Na talíř rozprostřeme hotový salát a posypeme kuřecím masem.