Domácí tacos a trhané kuřecí maso jsou to pravé pro všechny milovníky mexické kuchyně. Výhodou tohoto receptu je, že jej lze upravovat dle vlastních představ. Lze vynechat pálivou omáčku, přidat avokádo nebo nahradit kuřecí maso jiným.
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou
- Kuřecí vývar
- 2 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 větší rajčata
- Jogurt
- Pálivá omáčka dle vlastního výběru
- Olivový olej
- Limetka
- Sůl, pepř
- Kukuřičné tortilly
Postup přípravy
Kuřecí prsa vložíme do hrnce a zalijeme dostatečným množstvím kuřecího vývaru. Přidáme jednu nakrájenou cibuli, česnek a přivedeme k varu. Vaříme dokud není kuřecí maso růžové (10–15 minut). Maso poté natrháme vidličkami na vlákna, přidáme sůl, pepř, limetkovou šťávu a krátce osmahneme na pánvi na olivovém oleji.
Maso poté obalíme v pálivé omáčce dle vlastního výběru. Nakrájíme cibuli a rajčata na kostky a smícháme s olivovým olejem. Maso a rajčatovou salsu vložíme do teplé kukuřičné tortilly, zakápneme limetkovou šťávou a troškou jogurtu a můžeme podávat.