Vepřová kýta zapečená se slaninou a uzeným sýrem, bramborová kaše


Šťavnaté vepřové maso s pikantní chutí po uzeném sýru a slanině. Pokrm je jednoduchý na přípravu, takže pokud nemáte zrovna čas stát u plotny je ideální vytáhnout remosku nebo zapnout troubu a je hotovo docela rychle.

4 porce

doba přípravy 1 hodina

Suroviny 

  • 4 plátky vepřové kýty
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 8 plátků uzeného sýra
  • 1 lžíce sádla
  • 4 ks cibule
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 4 špetky mleté sladké papriky
  • 4 špetky sušeného česneku
  • 4 porce bramborové kaše

TIP: Vepřové ragú s fazolemi a knedlíkem

Postup přípravy

  • Plech nebo remosku si vymažeme sádlem
  • Vepřovou kýtu si lehce naklepeme, osolíme, opepříme a vyskládáme do pekáče.
  • Posypeme sladkou mletou paprikou, sušeným česnekem a poklademe kolečky cibule.
  • Na každý kousek masa dáme dva plátky slaniny, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby.
  • Pečeme do změknutí. Před dopečením poklademe plátky uzeného sýra a necháme zapéct.
  • Podáváme s bramborovou kaší.
Vepřová kýta zapečená se slaninou a uzeným sýrem, bramborová kaše
Vepřová kýta zapečená se slaninou a uzeným sýrem, bramborová kaše

Podobné recepty: