Šťavnaté vepřové maso s pikantní chutí po uzeném sýru a slanině. Pokrm je jednoduchý na přípravu, takže pokud nemáte zrovna čas stát u plotny je ideální vytáhnout remosku nebo zapnout troubu a je hotovo docela rychle.
4 porce
doba přípravy 1 hodina
Suroviny
- 4 plátky vepřové kýty
- 8 plátků anglické slaniny
- 8 plátků uzeného sýra
- 1 lžíce sádla
- 4 ks cibule
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 4 špetky mleté sladké papriky
- 4 špetky sušeného česneku
- 4 porce bramborové kaše
TIP: Vepřové ragú s fazolemi a knedlíkem
Postup přípravy
- Plech nebo remosku si vymažeme sádlem
- Vepřovou kýtu si lehce naklepeme, osolíme, opepříme a vyskládáme do pekáče.
- Posypeme sladkou mletou paprikou, sušeným česnekem a poklademe kolečky cibule.
- Na každý kousek masa dáme dva plátky slaniny, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby.
- Pečeme do změknutí. Před dopečením poklademe plátky uzeného sýra a necháme zapéct.
- Podáváme s bramborovou kaší.
Podobné recepty:
- Vepřová kýta na houbách s rýží
- Vepřová kotleta po cikánsku s rýží
- Vepřové kotlety v troubě s bramborem
- Dušená kapusta s vepřovým masem a knedlíkem