Smetanovo-sýrová omáčka s vepřovým masem


Čeká vás rodinný oběd a už máte plné zuby receptů, které se vaří stále dokola? Překvapte svou rodinu tímto netradičním jídlem, jenž je rychle hotové a navíc „velmi žravé 😊“

Suroviny (4 porce)

  • 2 balení bramborových noků
  • 1 kg vepřové plece
  • 350 g strouhané mozzarelly
  • 1 plechovka či sklenice broskvového kompotu
  • 1 smetana ke šlehání
  • Sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Nejdříve si scedíme broskve, sirup nevylíváme, budeme s ním ještě podlévat maso.

Poté si dáme rozpálit pánev s olejem. Maso nakrájíme na kostky dáme do pánve a necháme ze všech stran řádně zatáhnout, poté osolíme a opepříme dle chuti a zvyklostí.

Maso podlijeme polovinou sirupu z broskví a necháme pod pokličkou zcela vydusit, poté postup zopakujeme s druhou polovinou sirupu.

Nyní máme šťávu zredukovanou a maso měkké, můžeme tedy přilít smetanu. Omáčku necháme lehce probublat a stáhneme sporák na minimum. Vsypeme mozzarellu (nelekejte se při míchání se bude omáčka lehce táhnout – podobně jako smažák, během chvíle tento jev zmizí), omáčku vypneme.

Broskve si nakrájíme na kostičky a zamícháme do omáčky.

Nyní si dle návodu na obalu uvaříme bramborové noky, které hned po vytažení z vody promícháme s omáčkou.

Dobrou chuť

Bramborové noky s vepřovým masem
Bramborové noky s vepřovým masem

Napsat komentář