Vepřové maso na mrkvi s bramborem


Vepřové maso s dušenou mrkví a bramborem bude chutnat všem, kdo mají rádi maso v kombinaci se sladší omáčkou, protože přesně tak tento recept chutná.

Suroviny

  • vepřová plec (500g – 1kg) dle počtu osob
  • mrkev cca 800g (podle masa 5 velkých, 10 menších)
  • cibule
  • olej
  • lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • voda nebo vývar

Postup přípravy – dušená mrkev s vepřovým masem

Maso rozkrájíme na kousky a osolíme. Mrkev nakrájíme dle libosti (na špalíčky).

V hrnci na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky a osolíme. Smažíme pomalu alespoň 5-10 minut.

Přidáme osolené maso a opékáme, až maso pustí tuk. Dle chuti můžeme opepřit nebo okmínovat.

Maso poprášíme moukou, necháme chvíli „zasmažit“ a nalijeme vodu (poté přidáme 1 masox) nebo vývar.

Necháme probublávat asi 20 minut a poté přidáme nakrájenou mrkev.

Vodu nebo vývar případně přiléváme. Necháme opět pozvolna vařit alespoň 1 hodinu. Po chvíli promícháváme, aby se omáčka nepřipalovala.

Jako přílohu uvaříme brambory, někomu jídlo chutná ale také s rýží.

TIP: Použitím „papiňáku“ můžete zkrátit dobu vaření až o polovinu.

Vepřové maso na mrkvi s bramborem
Vepřové maso na mrkvi s bramborem

Co ještě uvařit:

Napsat komentář