Vepřová pečeně se špenátem a br. knedlíkem


Recept na vepřovou pečeni se špenátem a bramborovým knedlíkem. Ideální nedělní oběd.

Suroviny na zapečené maso se špenátem

  • 1kg vepř. plecko
  • sůl
  • kmín
  • česnek
  • cibule
  • sádlo
  • trochu voda
  • špenát (mražený protlak)
  • hl. mouka
  • tuk (sádlo, olej)
  • česnek
  • 1-2 vejce
  • br.knedlík

Jak se dělá vepřová pečeně na česneku

  1. Maso omyjeme a osušíme. Do pekáčku dáme sádlo, nakrájenou cibuli na silnější klínky, česnek i neoloupaný a maso řádně osolíme a také přidáme kmín.
  2. Pečeme pomalu skoro 2 hodiny na 160-170C – maso přikryjeme. Ke konci sundáme a necháme ať chytí barvu.
  3. Špenát necháme povolit. V hrnci z tuku (sádla nebo oleje) a hl. mouky uděláme jíšku, na kterou dáme špenát. Mícháme než se řádně nerozpustí, přidáme prolisovaný česnek a zamícháme 2 vejce. Osolíme bramborový knedlík (nejlépe chutná ten z Globusu), nakrájíme a na pařáčku ohřejeme.
  4. Maso hlídáme a obvykle po 20 minutách jej otáčím. Můžete ho nakrájet i na větší kousky a péct jako „vrabce“, ale musíte poté péct kratší dobu.
Vepřová pečeně se špenátem a br. knedlíkem
Vepřová pečeně se špenátem a br. knedlíkem

Chutnat vám určitě bude také: