Vepřové ragú s fazolemi a knedlíkem


Ragú je oblíbené jídlo pro svoji jednoduchou přípravu a skvělou chuť. Kousky šťavnatého masa s kořenovou zeleninou v jemné omáčce a fazolemi. Ragú nikdy nezahušťujeme. Výhodou je, že na přípravu nám postačí jen jeden hrnec.

2 porce

Doba přípravy je 80 minut

Suroviny

  • 300 g vepřové plece
  • 1 kus cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 2 ks mrkve
  • 0,5 ks celeru
  • 1 ks petržele
  • 1 plechovka rajčat
  • 0,5 plechovky fazolí
  • 1 kus bobkového listu
  • 3 kuličky nového koření
  • 4 kuličky celého pepře
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 1 kus masového bujónu
  • 2 porce knedlíků

Postup přípravy

  • Do hrnce si vložíme sádlo, rozehřejeme.
  • Přidáme kuličky koření a bobkový list.
  • Kořenovou zeleninu a cibuli si všechnu očistíme, opláchneme, nakrájíme na kousky a přidáme do hrnce.
  • Vše společně opékáme zhruba 5 minut.
  • Maso si opláchneme, nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a vložíme do hrnce.
  • Ze všech stran maso opečeme, aby se nám dobře zatáhlo.
  • Podlijeme vodou, přidáme bujón.
  • Pod poklicí dusíme do měkka.
  • Ke konci varu přidáme rajčata, fazole a šťávu necháme vyvařit do požadované hustoty.
  • Podle chuti osolíme, opepříme.
  • Podáváme s knedlíkem.
Vepřové ragú s fazolemi a knedlíkem
Vepřové ragú s fazolemi a knedlíkem

Související recepty: