Recept, který se vám zaručeně podaří. Na přípravu je nenáročný a výsledek je skvělý. Šťavnatá kotleta ve smetanové omáčce zapečená s cibulí a sýrem.
Jako přílohu jsme zvolili pečené nové brambory.
2 porce
Doba přípravy 60 minut
Suroviny
- 2-4 plátky kotlety (záleží jak jsou velké)
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 špetky kari koření
- 1 kus cibule
- 4 plátky eidamu
- 250 ml smetany ke šlehání
Opečené brambory:
- 16 ks nových brambor
- 1 lžíce rostlinného oleje
- sůl podle potřeby
Postup přípravy
- Plátky vepřového masa si opláchneme, naklepeme, nařízneme po stranách.
- Osolíme, opepříme, posypeme kari kořením.
- V pánvi si rozehřejeme olej a plátky masa na něm zprudka opečeme z obou stran.
- Zalijeme trochou vody a pod poklicí dusíme do měkka.
- Z pánve necháme odpařit vodu a maso zalijeme smetanou.
- Poklademe na kolečka nakrájenou cibulí a plátky sýra.
- Necháme zapéct.
- Nové brambory ve slupce si dobře opláchneme, nasypeme na předem vymazaný plech.
- Osolíme, opepříme, pokapeme olejem a vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů.
- Pečeme do změknutí.
- Při podávání pokrmu můžeme ozdobit nasekaným pórkem.
Související recepty:
- Vepřové kotlety v troubě s bramborem
- Špilberská kotleta a šťouchané brambory
- Vepřová kotleta na zeleném pepři s rýží
- Vepřová kotleta po cikánsku s rýží