Zapečené vepřové kotlety se sýrem a bramborami


Recept, který se vám zaručeně podaří. Na přípravu je nenáročný a výsledek je skvělý. Šťavnatá kotleta ve smetanové omáčce zapečená s cibulí a sýrem.

Jako přílohu jsme zvolili pečené nové brambory.

2 porce

Doba přípravy 60 minut

Zapečené kotlety se smetanou a sýrem – suroviny: 

  • 2-4 plátky kotlety (záleží jak jsou velké)
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 špetky kari koření
  • 1 kus cibule
  • 4 plátky eidamu
  • 250 ml smetany ke šlehání

Opečené brambory:

  • 16 ks nových brambor
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • sůl podle potřeby

Postup přípravy – zapečené kotlety s brambory a sýrem:

  1. Plátky vepřového masa si opláchneme, naklepeme, nařízneme po stranách.
  2. Osolíme, opepříme, posypeme kari kořením.
  3. V pánvi si rozehřejeme olej a plátky masa na něm zprudka opečeme z obou stran.
  4. Zalijeme trochou vody a pod poklicí dusíme do měkka.
  5. Z pánve necháme odpařit vodu a maso zalijeme smetanou.
  6. Poklademe na kolečka nakrájenou cibulí a plátky sýra.
  7. Necháme zapéct.
  8. Nové brambory ve slupce si dobře opláchneme, nasypeme na předem vymazaný plech.
  9. Osolíme, opepříme, pokapeme olejem a vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů.
  10. Pečeme do změknutí.
  11. Při podávání pokrmu můžeme ozdobit nasekaným pórkem.
Zapečené vepřové kotlety se sýrem a bramborami
Zapečené vepřové kotlety se sýrem a bramborami

Související recepty: