Domácí kuřecí tlačenka se želatinou


Masová tlačenka z kuřecího masa, doma vyrobená, je výborným zpestřením jídelníčku. Její spotřeba není příliš dlouhá, protože neobsahuje konzervanty, ale pokud se podaří, není potřeba se obávat.

Počet porcí je 3 válečky tlačenky. Celková hotová váha je zhruba 1.8 kg

Doba přípravy je 120 minut + doba na ztuhnutí

Suroviny

  • 1 kg kuřecích stehen
  • 4 ks kuřecích skeletů
  • 2 ks cibule
  • 8 ks stroužku česneku
  • 6 kuliček nového koření
  • 6 kuliček celého pepře
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 2 hrsti majoránky
  • 1 balíček želatiny na vaječnou tlačenku (20 g)
  • Sáčky na tlačenku

Postup přípravy

  • Všechno maso omyjeme, vložíme do tlakového hrnce.
  • Zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme, přidáme cibuli, nové koření a celý pepř.
  • Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme zhruba 1 hodinu.
  • Po uvaření necháme z hrnce odejít páru a hrnec otevřeme.
  • Vývar přecedíme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, podle chuti dochutíme.
  • Připravíme želatinu. 0.5 l vývaru necháme vychladnout a vsypeme do něho sáček želatiny, rozmícháme a necháme 10 minut nabobtnat. Poté zahříváme do úplného rozpuštění.
  • Všechno maso obereme vložíme do vývaru a přilijeme želatinu.
  • Promícháme a směs plníme do sáčků na tlačenku.
  • Dáme vychladit do lednice.
Domácí kuřecí tlačenka
Domácí kuřecí tlačenka