Domácí kuřecí gyros v tortile s opečenými bramborami


Kuřecí gyros je oblíbené jídlo hlavně v Řecku, kde vám udělají originál v pita chlebu, ale i domácí varianta v tortile je rozhodně také vynikající, zkuste a uvidíte.

Pro 4 osoby:

3 kuřecí prsa

1 kg brambor

Suroviny:

  • kuřecí maso
  • koření gyros
  • olivový olej
  • plechovka kukuřice
  • brambory
  • koření na brambory
  • sůl
  • tortila 4ks

Postup přípravy:

Brambory

  1. Brambory omyjeme a nakrájíme na měsíčky a osušíme.
  2. V míse je promícháme s olivovým olejem a dle chuti okořeníme, ale nesolíme, to až na konec, když jsou upečené.
  3. Pečeme zhruba 45 – 60 minut dle počtu brambor, při teplotě 180 – 200C.
  4. Přibližně po 30 minutách brambory na pečícím papíru promicháme (otočíme) a případně ještě pokapeme olejem.
  5. Hotové brambory osolíme.

Maso

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky, do misky, která jde uzavřít, přidáme olej a okořeníme.
  2. Necháme odležet nejlépe do druhého dne.
  3. Před úpravou vyndáme maso z lednice.
  4. Maso osmahneme na rozpálené pánvi a můžeme přidat trochu oleje.
  5. Smažíme asi 5 – 10 minut, přidáme také okapanou kukuřici.

Tortily

  1. Když máme maso hotové, připravíme si tortily k nahřátí.
  2. Placky pokapeme vodou a v mikrovlnné troubě asi 1 minutu ohříváme.
  3. Do teplé tortily můžeme přidat tatarskou omáčku  a také oblíbenou zeleninu (malá rajčátka jsou ideální).
  4. Tortily zabalíme, přidáme na talíř i pečené bramvory, dle chuti.
  5. Porce masa a brambor upravíme podle počtu strávníků.

Domácí kuřecí gyros v tortile s opečenými bramborami

Podobné recepty:

Napsat komentář