Zapečené těstoviny s květákem a uzeným masem


Levných a rychlých jídel není nikdy dost a právě uvedený recept na zapečené těstoviny s květákem a uzeným splňuje přesně tyto požadavky.

Suroviny

  • 500g těstovin – nejlépe menší
  • 1 květák
  • půl hrnku mraženého hrášku
  • 400g uzeného masa (krkovice)
  • 3 lžíce másla
  • 5-6 vajec
  • čerstvý pepř
  • sůl
  • špetka mletého muškátového květu
  • 100g sýra (ementál, gouda)

Postup přípravy

Do velkého hrnce dáme vařit vodu na těstoviny. Podle velikosti růžiček květáku a podle doby varu těstovin dáme do vody na těstoviny právě ten květák. Můžeme dát i odřezky z uzeného a vaříme vše v hrnci než se těstoviny neuvaří na zkus. Slijeme a necháme v hrnci.

Než se uvaří těstoviny, uzené maso nakrájené na kostky osmahneme na 2 lžicích másla na pánvičce. Ke konci přidám na mražený hrášek.

TIP: Těstoviny se šunkovou omáčkou

V misce si smícháme rozšlehané vejce, osolíme, opepříme a přidáme špetku mušk. květu. Nezapomeneme také na nastrouhaný sýr.

Směs přesypeme do vymazaného většího pekáčku (zapékací mísy), urovnáme a polijeme směsí vajíček s kořením a sýrem.

Troubu vyhřejeme na 180C a zapékáme 25-30 minut, dokud nebudou těstoviny do zlatova upečené.

Zapečené těstoviny s květákem a uzeným masem
Zapečené těstoviny s květákem a uzeným masem

Související:

Podobné recepty: