Zdravý vajíčkový salát s jarní cibulkou a ředkvičkami chutná nejlépe dobře vychlazený a podávaný s čerstvým pečivem. Salát můžeme podávat na svačinu, večeři anebo na pečivu jako chuťovky.
2 porce
Doba přípravy je 20 minut
Suroviny
- 4 ks vajíček
- 1 svazek jarní cibule
- 5 ks ředkviček
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 2 lžíce majonézy
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
- Rukola na ozdobu
Postup přípravy
- Vajíčka vložíme do vlažné vody a na plotně přivedeme k varu.
- Po uvaření scedíme a zalijeme studenou vodou.
- Do misky si nakrájíme omytou jarní cibulku společně s očištěnými ředkvičkami.
- Vejce oloupeme a protlačíme přes kráječ na bramborový salát.
- Osolíme, opepříme, přidáme hořčici, majonézu a dobře promícháme.
- Necháme v lednici vychladit.
- Při podávání zdobíme mladou čerstvou rukolou.