Klasický vajíčkový salát s majonézou


Zdravý vajíčkový salát s jarní cibulkou a ředkvičkami chutná nejlépe dobře vychlazený a podávaný s čerstvým pečivem. Salát můžeme podávat na svačinu, večeři anebo na pečivu jako chuťovky.

2 porce

Doba přípravy je 20 minut

Suroviny

  • 4 ks vajíček
  • 1 svazek jarní cibule
  • 5 ks ředkviček
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 2 lžíce majonézy
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • Rukola na ozdobu

Postup přípravy

  • Vajíčka vložíme do vlažné vody a na plotně přivedeme k varu.
  • Po uvaření scedíme a zalijeme studenou vodou.
  • Do misky si nakrájíme omytou jarní cibulku společně s očištěnými ředkvičkami.
  • Vejce oloupeme a protlačíme přes kráječ na bramborový salát.
  • Osolíme, opepříme, přidáme hořčici, majonézu a dobře promícháme.
  • Necháme v lednici vychladit.
  • Při podávání zdobíme mladou čerstvou rukolou.
Jarní vajíčkový salát
Jarní vajíčkový salát

Související recepty: