Tento recept přetváří klasickou slepici do svěží a voňavé podoby. Maso se nejprve jemně povaří, pak peče s citronem, rozmarýnem, česnekem a medem. Výsledkem je šťavnaté, jemně nasládlé maso s výraznou citrusovou notou, které se skvěle hodí ke kuskusu, pečeným bramborám nebo zeleninovému pyré.
Doba přípravy jsou 2 hodiny
Počet porcí 4
Suroviny
- 1.5 kg slepice
- 2 citróny ne chemicky ošetřené
- 1 palice česneku
- 2 lžíce medu
- 4 větvičky čerstvého rozmarýnu
- 3 lžíce olivového oleje
- 100 ml bílého vína (nebo vývaru)
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
Postup přípravy
- Slepici opláchneme, vložíme do tlakového hrnce, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 1 hodinu.
- Uvařenou slepici naporcujeme, vložíme do pekáče, přidáme citróny na plátky, palici česneku rozřízneme a vložíme ke slepici.
- Přidáme větvičky tymiánu a zakápneme olivovým olejem.
- Polijeme medem, osolíme, opepříme a podlijeme vínem nebo vývarem.
- Vložíme do trouby předem vyhřáté na 200 stupňů a pečeme 40 minut dozlatova.
- Po upečení můžeme podávat se šťouchaným bramborem.
