Brokolicový krém zdravě


Polévka vyjde na 4 porce a je možné do ní přidat mrkev, petržel, květák či jinou zeleninu, ovšem pro čistou brokolicovou chuť se budeme držet pouze brokolice. Porce zasytí, není příliš kalorická a najdeme v ní vyvážené množství bílkovin, zdravých tuků i sacharidů. Příprava je velmi jednoduchá a časově nenáročná.

Suroviny

  • 1 brokolice
  • 150ml vývaru z brokolice
  • 250g bílého jogurtu (3% tuku)
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • 1 čajová lžička polévkového koření
  • pepř, sůl

Postup přípravy

Brokolici nakrájíme na malé kousky a dáme ji vařit na 30 minut do osolené vody. Následně vodu scedíme do jiné nádobky z níž odměříme přibližně 150ml, jež přilijeme zpět k brokolici. Zbylou vodu si necháme, kdyby se stalo, že konzistence polévky bude příliš hustá. Tyčovým mixérem brokolici s vodou mixujeme, dokud nevznikne jemný polotekutý až tekutý krém. Pokud je směs příliš hustá, jednoduše přilijeme potřebné množství zbylého vývaru, aby měla ideální konzistenci.

Hrnec vrátíme na plotnu a necháme krém mírně ohřívat. Přidáme do něj kostku bujónu, načež polévku další 2 minuty mícháme dokud se bujón úplně nerozpustí. Poté přidáme jogurt a opět ji mícháme, dokud nebude jogurt zcela promísený s krémem. Na závěr přidáme polévkové byliny, podle chuti polévku opepříme a osolíme. Dle libosti ji můžeme na talíři ozdobit snítkem nějaké bylinky a je připravena k servírování.

Brokolicový krém
Brokolicový krém

V případě, že máte rádi tento typ polévek, určitě musíte také ochutnat hráškový krém.

Napsat komentář